Bli kjent med sabbaten Litha: Krystallvann og soleliksir

Krystaller. Kilde: Pixabay.

Tiden rundt sommersolverv, når solen er på sitt sterkeste, passer godt til å lage krystallvann. Krystallvann er vanlig springvann tilsatt en krystall eller stein. Vannet med steinen i settes et sted der det kan trekke sollys i mange timer.

I magisk sammenheng er krystaller i vann, som en tepose i tevann. Begge avgir sine essenser til vannet – teen avgir smak, duft og farge – krystallene avgir sin energi. Denne tanken og praksisen kommer opprinnelig fra de gamle kelterne, som skal ha lagt rosenkvarts og bergkrystall i kokende vann for å lage helbredende krystalltinkturer som ble brukt medisinsk. Dagens hekser og paganister bruker krystallvann til forskjellige ting. Det vanligste er å bruke krystallvann til energihealing eller for å absorbere krystallenes energi og egenskaper.

Her kommer en enkel oppskrift på et krystallvann, eller en eliksir om du vil, som fylles med solens og sommersolvervets energi og essens.

Til soleliksiren trenger du:
– Et gult, gjennomsiktig glass (eller et blankt glass)
– En liten topas (eller et stykke gull – f.eks. en ring eller et anheng)

Metoden er enkel. Hold topasen eller gullstykket opp mot solen. Visualiser at steinen absorberer solens stråler, lys og energi. Legg deretter steinen i glasset og hell på vanlig, kaldt vann. Sett glasset i en vinduskarm som er badet i sollys mesteparten av dagen. På slutten av dagen fjerner du steinen og drikker vannet. Mens du drikker fokuserer du på at du fylles med solens livgivende og helbredende kraft og energi.

Andre typer krystallvann:
Ametyst – Magiske drømmer og visjoner, indre ro og åndelig oppmerksomhet.
Bergkrystall – Psykiske evner, oppmerksomhet og mottagelighet.
Blodstein/Hematitt – Suksess i forretninger og arbeidsliv, mot, healing og magisk kraft.
Jade – Hell, kjærlighet, varighet, helse, fremgang og visdom.
Marmor – Suksess, fremgang og trygghet.
Månestein – Månegudinneenergier, psykiske evner og kjærlighet.
Obsidian – Fred.
Opal – For å skape forandring, magiske evner og fremgang.
Rav – For å fremme en følelse av indre og ytre skjønnhet.

Kilde:
«Wicca – A Year and a Day» av Timothy Roderick.

Legg igjen en kommentar