5 ideer til markering av Sommersolverv (uten en gruppe eller et coven)

Boline og sommerurter. © Idun.

Skal du markere Sommersolverv alene i år? Her er fem ideer til hva du kan gjøre. 🙂

  1. Hils sola ved soloppgang
    Sommersolverv er dagen da solen er på sitt sterkeste. Hedre solen i dag ved å vise den litt ekstra oppmerksomhet og takknemlighet for det lyset og den varmen den skjenker. Finn et rolig sted ute og hils solen velkommen ved soloppgang, enten med sang, et dikt, tromming, chanting, dans eller annet. Tilbring dagen i glede over sola og dens rolle i ditt og alles liv.
  2. Hedre både sola og stormen
    Mange steder markerer slutten av juni begynnelsen på regn- og stormsesongen. Gråvær, regnvær og sommerstormer er like mye en del av denne årstiden som solskinnet er. Reflekter over sommerens mange sider og fasetter – og hva dette igjen kan lære deg om deg selv, om alle, om livet.
  3. Tenn en ild for felleskapet
    Hvis du har mulighet til det kan du tenne et lite bål på et lovlig og egnet sted ute, og invitere dine venner til å tilbringe kvelden rundt bålet sammen med deg. Du kan også tenne en ild i en bålpanne, eller bare tenne noen lys og lykter utendørs. Hvsi du bor slik til at ingen av disse tingene fungerer, kan du invitere venner på middag, og tenne masse levende lys inne (eller på balkong/veranda). Sommersolverv er tiden for gode, varme relasjoner, både til venner, familie og kjærlighetspartnere. Inviter folk du er glad i og vis dem hvor mye de betyr for deg.
  4. Søk og sank Johannesurt
    Johannesurt, eller Prikkperikum som planten også kalles, er en urt som spesielt tilhører denne sabbaten og som tradisjonelt har blitt høstet på sommersolvervsdagen. Hvis denne planten ikke vokser der du bor kan du søke etter og sanke inn en annen blomst, gjerne solgul av farge, som forbindes med midtsommer. Løvetann f.eks. Eller kamille.
  5. Nyt synet av ildfluene
    Hvis det finnes ildfluer der du bor kan du nyte synet av dem når solen går ned og tusmørket legger seg over landet. Hvis ikke kan du nyte kvelden med å kikke på stjernene, de små prikkene av lys som lyser opp nattehimmelen når solen gir sol og varme et annet sted på kloden.

Lagre

Legg igjen en kommentar